Clădirea construită în imediata apropiere a cascadei de lângă Balcic în care este amplasată crama /până la venirea în 1922 a Reginei Maria a României/ aceasta a funcționat ca moară de apă.

Fiind îndrăgostită de romantica veche moara,Regina Maria și-a construit în apropiere de aceasta reședința sa de vară, legându-le una de cealaltă prin „Aleea vinului”. În perioada respectivă acest teritoriu și Dobrogea de Sud /până în 1940/ au aparținut statului român

În 1924 aceasta a transformat etajul unui din fosta Moară de apă în Beciul Regal, în care era păstrate, între pereții groși din piatră /de aproximativ 1 metru/ la răcoarea dată de cascadă, butoaiele cu vin și rachiu – produs din recolta de pe masivele viticole din preajma Castelului, alături de borcanele cu murături, dulceața de smochine și lichiorul de zmeură…

La etajul doi și-a făcut Camera de Oaspeți în care erau organizate recepții oficiale, seri literare, expoziții și concerte /….

După îndelungate studii și întâlniri cu descendenții vinificatorilor de altă dată, am reușit să identificăm soiurile de struguri care au crescut în regiunea noastră și am depus toate eforturile ca să reușim să perpetuăm tradițiile locale în domeniul vinificației.
Am reușit să adunăm o colecție impresionantă de vinuri bulgărești de origine dovedită, unele dintre ele având o vechime de peste 100 de ani.
Din gama proprie ne mândrim cu colecția de „Snow Wine”, „Merlot de Zmeură”, rachiul de struguri învechit cu plante medicinale de Mursala și cu unicul în Bulgaria și Europa Vin de Smochine, precum și cu rachiul nostru de smochine. 

VIN de ZAPADA / de GHEATA – din soiul bulgăresc caracteristic „Dimyat”,

Produs din soiul bulgăresc caracteristic „Dimyat”, după o tehnologie mai veche a vinificatorilor francezi – așa-numitul cules târziu al strugurilor lăsați la supramaturare.

Strugurii pentru acest vin alb nobil sunt culeși la începutul iernii – chiar înainte de căderea primei zăpezi, de unde vine și denumirea lui. Frigul „extrage” vlaga din boaba de strugure, în aceasta concentrându-se suplimentar fructoza ce atinge o concentrație de până la 28-29%.

Unicitatea acestui vin constă și în combinația de dulce natural și în același timp fiind un vin sec /fără îndulcitori/. Așa cum stafidele sunt mai dulci decât strugurii, așa și acest vin ne cucerește prin gustul său exotic unic. Vin de zapada /

Snow wine este protejat de patru patente înregistrate!!!, fiind o marcă înregistrată a Cramei Regale de pe lângă Palatul din Balcic.

Se recomandă servirea cu brânzeturi, dulciuri sau de sine stătător.

OBLIGATORIU BINE RĂCIT până la 8*-10* C

kralskata-izba.com/ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.