Clădirea construită în imediata apropiere a cascadei de lângă Balcic în care este amplasată crama /până la venirea în 1922 a Reginei Maria a României/ aceasta a funcționat ca moară de apă.
Fiind îndrăgostită de romantica veche moara,Regina Maria și-a construit în apropiere de aceasta reședința sa de vară, legându-le una de cealaltă prin „Aleea vinului”. În perioada respectivă acest teritoriu și Dobrogea de Sud /până în 1940/ au aparținut statului român
În 1924 aceasta a transformat etajul unui din fosta Moară de apă în Beciul Regal, în care era păstrate, între pereții groși din piatră /de aproximativ 1 metru/ la răcoarea dată de cascadă, butoaiele cu vin și rachiu – produs din recolta de pe masivele viticole din preajma Castelului, alături de borcanele cu murături, dulceața de smochine și lichiorul de zmeură…
La etajul doi și-a făcut Camera de Oaspeți în care erau organizate recepții oficiale, seri literare, expoziții și concerte /….


VIN de ZAPADA / de GHEATA – din soiul bulgăresc caracteristic „Dimyat”,
Produs din soiul bulgăresc caracteristic „Dimyat”, după o tehnologie mai veche a vinificatorilor francezi – așa-numitul cules târziu al strugurilor lăsați la supramaturare.
Strugurii pentru acest vin alb nobil sunt culeși la începutul iernii – chiar înainte de căderea primei zăpezi, de unde vine și denumirea lui. Frigul „extrage” vlaga din boaba de strugure, în aceasta concentrându-se suplimentar fructoza ce atinge o concentrație de până la 28-29%.
Unicitatea acestui vin constă și în combinația de dulce natural și în același timp fiind un vin sec /fără îndulcitori/. Așa cum stafidele sunt mai dulci decât strugurii, așa și acest vin ne cucerește prin gustul său exotic unic. Vin de zapada /
Snow wine este protejat de patru patente înregistrate!!!, fiind o marcă înregistrată a Cramei Regale de pe lângă Palatul din Balcic.
Se recomandă servirea cu brânzeturi, dulciuri sau de sine stătător.
OBLIGATORIU BINE RĂCIT până la 8*-10* C