Regina Maria „…Un copac vechi atârnat de panta mare deasupra mării de culoare turcoaz-albăstruie, sub care izvorăşte un izvor de munte cu apă pură… Acest loc era într-un fel familiar: era într-un fel legat de însăşi fiinţa mea; aici este pace, frumuseţe, mare şi apă curată, şi acest copac uriaş şoptitor, atârnând deasupra ţărmului, parcă ar asculta cântecul valurilor. M-am aşezat la umbra copacului maiestuos, uitându-mă spre marea strălucitoare. La jocul valurilor pe mal. Am simţit un sentiment deplin, aproape obsesiv de bunăstare- eu aparţin acestui loc şi el aparţine mie.”

SaCalatorim.ro : … Din loc în loc, în calea turiștilor se ivesc vile cochete, construite pentru oaspeții de la palat și pentru membrii familiei regale. În fața uneia dintre ele am fost întâmpinați de hostesse cu mostre de vinuri rare. Astfel, am gustat pentru prima dată în viață un vin de smochine. Mult prea dulce pentru mine, dar sunt atâtea sortimente, încât fiecare își va găsi ceva pe plac.

Produsele Cramei Regale nu sunt destinate rețelelor comerciale, ele pot fi achiziționate doar din Complexul Castelului Reginei Maria din Balcic, din clădirea de lângă cascadă, odinioară moara de apă. Pe lângă o colecție impresionantă de vinuri de colecție cu o vechime de peste 100 de ani, întreprinzătorii de azi au o gamă proprie. Colecția ,,Snow White”, ,,Merlot de zmeură”, rachiu de struguri învechit cu plante medicinale de Mursala sau cu rachiu de smochine. Vedeta absolută este vinul de smochine, aici fiind singurul loc din Europa în care se produce.

mai mult la SaCalatorim.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.